Blockquote

středa 3. prosince 2014

Cold in July (80%)

Richard Dane (Michael C. Hall) nechtěně zastřelí lupiče, který se v noci vloupal do jeho domu.
Policie mu řekne, že jde o známeho recidivistu Freddyho Russela  firmu a nechá ho na pokoji. Okolo Richarda a jeho rodiny se začne motat na svobodu propuštěný otec mrtvého Fredyho Ben Russel  (Sam Shepard).

Ben se vloupe Richardovi do domu, nechá mu pro zastrašení v ložnici  náboje a zmizí oknem pryč.
Richard na policii uvidí fotku se jménem Freddy Russela, která patří ale jinému muži, než kterého zastřelil. Policie ho odbyje a řekne mu, že se o Freddyho ani jeho otce Bena nemusí dál zajímat.

Richard ale policii nevěří, sleduje jejich zátah na Bena a zachrání ho před smrtí na kolejích, kde ho policie zbila a nechala ležet.Richard s Benem spolu začnou spolupracovat, aby zjistili pravdu o Fredym. Pomáhá jim v tom Jim Bob (Don Johnson).

Celý film má po většinu stopáže hutnou atmosféru, kterou dokresluje perfektní soundtrack on Jeffa Grace. Příběh se odehrává v 80. letech a je zde použitá syntezátorová minimalistická hudba ne nepodobná filmům Johna Carpentera.

Michael C. Hall má dementní účes a knírek, ale svou postavu nejprve vyděšeného, pak odhodlaného použít  násilí, hraje skvěle. Vůbec celá hlavní herecká trojice je první liga.
Závěrečný střet s Freddym a s ním spojená přestřelka je natočená syrově a realisticky.
Film vřele doporučuju.


Odkazy:
ČSFD

Žádné komentáře:

Okomentovat