Blockquote

čtvrtek 25. prosince 2014

Vánoční Filipinský dezert Bibingka - vánoční dort

Další receptík pro zdravé mlsání :)

Těsto:

500 g rýžové mouky
2 plechovky kokosového mléka
2 banány
1 prášek do pečiva (bez fosfátů)
cukr dle chuti
1 vanilkový cukr ( s pravou vanilkou) nebo vnitřek z vanilkového lusku
citrónová kůra z 1/2 citrónu nebo trocha citrónove šťávy (dle chuti)

Zamícháme zvlášť suché suroviny, pak rozmixujeme v mixéru mléko a banány, smícháme všechno dohromady, a upečeme v dortové formě.

Krém z avokáda:

2 měkká avokáda
1 banán
1 plechovka kokosového mléka (necháme ztuhnout v lednici a přidáme pouze ztuhnutou krémovou smetanu)
100 g másla Alsan (dle konzistence můžete i přidat)

Vyšleháme v mixéru, a necháme v lednici zatuhnout.

Krém z kokosového mléka:

1 plechovka kokosového mléka (necháme ztuhnout v lednici a přidáme pouze ztuhnutou krémovou smetanu)
1 vanilkový cukr ( s pravou vanilkou) nebo vnitřek z vanilkového lusku (dle chuti si doslaďte)
1 pudinkový prášek (bezlepkový)

Přivedeme k varu, vyšleháme a necháme zatuhnout v lednici.

Dort rozkrojíme napůl, pomažeme krémy dle libosti a dozdobíme rozpuštěnou čokoládou, mletými ořišky, mletým kokosem, mandlemi atd...


Žádné komentáře:

Okomentovat