Blockquote

čtvrtek 15. ledna 2015

Houbová omáčka s tempehem a rýží - sytá a vyvážená večeře


Na houbovou omáčku použijeme sušené lesní houby (předem aspoň 30 minut namočené), žampiony a hlívu ústřičnou.

Do rozpáleného oleje dáme nakrájenou cibulku a česnek a orestujeme do změknutí.

Přidáme houby (sušené i s nálevem), osolíme, opepříme a chvíli restujeme (cca 2 minuty).

Poté zalijeme zeleninovým vývarem, který dochutíme špetkou mletého kmínu, papriky, libečku, majoránky, sojovou omáčkou a vaříme cca 20 minut.

Mezitím si uvaříme rýži, použil jsem rýži natural.

Omáčku můžeme po zredukování zahustit hraškou, ale není to nutné.

Nakrájíme si uzený tempeh na kostky a vložíme jej na chvíli do teplé omáčky - nemusí si vařit.

Podáváme ideálně se zeleninovým salátem.





Žádné komentáře:

Okomentovat