Blog zabývající se vším, co souvisí se zdravou výživou a zdravým životním stylem. Veganské, raw, bezlepkové recepty. Blog related to healthy food and healthy lifestyle. Vegan, raw, gluten-free recipes.
čtvrtek 8. ledna 2015
Houbové risotto se špenátem - krémové a lahodné
Pro milovníky italské kuchyně tu mám další jednoduchý recept na houbové risotto se špenátem.
Na troše rostlinného mášla si orestujeme nakrájené žampiony a necháme si je na později.
Na 2 porce risotta použijeme cca 250 gramů kulatozrnné rýže, kterou si nejprve orestujeme na troše rostlinného mášla spolu s jednou menší cibulkou a česnekem.
Poté přidáme bílé víno (nejlépe italské) a necháme vyvařit. Do rýže vložíme listy špenátu, orestované žampiony a za stálého míchání přidáváme zeleninovo-houbový vývar.
Pokračujeme tak dlouho, dokud rýže neabsorbuje veškerý vývar, bude měkká a bude mít kašovitou konzistenci.
Rýži osolíme a přidáme lahůdkové droždí (kvůli sýrové chuti, neni třeba).
Stáhneme rýži ze sporáku a smícháme s troškou rostlinného mášla.
Zakryjeme utěrkou, necháme chvilku odpočinout a servírujeme ideálně s italským vínem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat