Blockquote

čtvrtek 8. ledna 2015

Houbové risotto se špenátem - krémové a lahodné


Pro milovníky italské kuchyně tu mám další jednoduchý recept na houbové risotto se špenátem.

Na troše rostlinného mášla si orestujeme nakrájené žampiony a necháme si je na později.

Na 2 porce risotta použijeme cca 250 gramů kulatozrnné rýže, kterou si nejprve orestujeme na troše rostlinného mášla spolu s jednou menší cibulkou a česnekem.

Poté přidáme bílé víno (nejlépe italské) a necháme vyvařit. Do rýže vložíme listy špenátu, orestované žampiony a za stálého míchání přidáváme zeleninovo-houbový vývar.
Pokračujeme tak dlouho, dokud rýže neabsorbuje veškerý vývar, bude měkká a bude mít kašovitou konzistenci.

Rýži osolíme a přidáme lahůdkové droždí (kvůli sýrové chuti, neni třeba).
Stáhneme rýži ze sporáku a smícháme s troškou rostlinného mášla.
Zakryjeme utěrkou, necháme chvilku odpočinout a servírujeme ideálně s italským vínem.





Žádné komentáře:

Okomentovat