Blockquote

čtvrtek 26. února 2015

Celozrnný pohankový chléb - křupavý, čerstvý, lahodný / Wholegrain buckwheat bread - crispy, fresh, delicous



Chleba si peču příležitostně, ale když jsem v obchodě se zdravou výživou narazil na celozrnnou pohankovou mouku, bylo jasno.

Na chléb potřebujeme:

 - 250 gramů celozrnné pohankové mouky
 - 250 gramů kukuřičného škrobu
 - 1 balení sušeného droždí
 - 1 polévkovou lžíci soli (namleté)
 - 1 polévkou lžíci tymiánu
 - 1 polévkovou lžíci  kmínu
 - 250 ml vody (základ)

Vše smícháme a postupujeme  podle návodu, který nalezneme tady.

Dobrou chuť :)



I make bread occasionally. But when i saw wholegrain buckwheat flour in health store, it was decided.

For bread we need:

- 250 grams of wholegrain buckwheat flour
- 250 grams of corn starch
- 1 package of dry yeast
- 1 tbsp of salt
- 1 tbsp of thyme
- 1 tbsp of cumin
- 250 ml of water (base)

Mix everything together and follow instructions in my older post here.

Enjoy it:)


                                                            

Žádné komentáře:

Okomentovat