Blockquote

pondělí 2. února 2015

Jáhlové knedliky plněné tofu se zelím / millet dumplings filled with tofu with cabbage

Jelikož zelí jím docela málo, bylo na čase to změnit.

Napadlo mě k němu udělat plněné knedlíky s tofu.

Na knedlíky jsem si uvařil jáhly (cca 20 minut).  Mezitím jsem si orestoval na oleji cibulku a uzené tofu nakrájené na kostičky a vše smíchal s jáhly.

Vzniklou směs jsem zahustil pohankovou moukou  a kukuřičným škrobem.

Vytvaroval jsem knedlíky ve tvaru koulí a povařil je ve vařící osolené vodě (cca 10 minut), dokud nevyplavaly na povrch.

Poté jsem je jestě chvíli (cca 10 minut) dal do trouby na 180 stupňů.

Zelí jsem použil kysané. Zalil jsem jej horkou vodou, přidal kmín, sůl a cukr a cca 10 minut povařil.

Poté jsem si orestoval na oleji cibulku a udělal jsem  jíšku z pohankové mouky a kukuřičného škrobu, kterou jsem zelí zahustil.

===================================================================

Because i eat cabbage occasionaly, i have decided to change it.

It occured to me to do millet dumplings filled with tofu.

To make dumplings, i boiled millet (cca 20 minutes). Meanwhile i stirred onion on oil with smoked tofu sliced on cubes and all mixed with millet.

The mixture i got thicken with buckwheat flour and corn starch.

I  made ball shaped dumplings  and boiled them in hot salted water (cca 10 minutes), until they went up to surface.

After that i put dumplings into the oven for cca 10 minutes and bake them on 180 degrees.

I used fermented cabbage, which i boiled cca 10 minutes in hot water. Added salt, cumin and sugar.

On oil i stirred onion, then made roux from buckwheat flour and corn starch and mix it with the cabbage.





Žádné komentáře:

Okomentovat