Blockquote

úterý 27. října 2015

Pohanková kaše - zdravá a chutná snídaně / Buckwheat porridge - healthy and tasty breakfast

Jelikož snídaně je nejdůležitější jídlo dne, ukážeme si dneska můj aktuální recept na raw pohankovou kaši.

Výhodou je, že vydrží v ledničce několik dní, takže si ji klidně můžete brát třeba do práce.

Ingredience (cca 4 porce):

- pohanka (375 g)
- banán (1 ks)
- jablko (1 ks)
- skořice  (2 polévková lžíce)
- kokos strouhaný (2 polévková lžíce)
- mandlové mléko (800 ml)


Postup:

Pohanku si namočíme minimálně na 30 minut do vody.
Poté vodu slijeme a pohanku propláchneme studenou vodou přes cedník.

Přidáme nakrájený banán, jablko, skořici (1 PL)  kokos (1 PL) a mandlové mléko.
Vše rozmixujeme na jemno. Kdo chce kaši tekutějsí, přidá více mléka. Můžeme ji taky dosladit třeba s agáve.

Kaši posypeme skořicí a kokosem a servírujeme s lesním ovocem (nebo jakýmkoliv jiným, můžeme použít i oříšky).

Dobrou chuť :).


As breakfast is the most important meal of the day, i will show you my current raw buckwheat porridge recipe.

The advantage is, that it remains fresh few days in the fridge, so you can take it to work for example.

Ingredience (cca 4 portions):

- buckwheat (375 g)
- banana (1 piece)
- apple (1 piece)
- cinnamon (2 tbsp)
- grated coconut (2 tbsp)
- almond milk (800 ml).

Process:

Soak buckwheat at least 30 minutes in the water.
Pour water off and rinse buckwheat with cold water through colander.

Add sliced banana, apple, cinnamon (1 tbsp), coconut (1 tbsp) and almond milk.
Blend everything into smooth consistency. Who wants porridge more liquid, add more milk. You can sweeten it for example with agave.

Sprinkle porridge with cinnamon and coconut and serve with forest fruit ( or whatever else fruit, you can use also nuts).

Bon appetite :)




Žádné komentáře:

Okomentovat