Blockquote

středa 6. ledna 2016

Segedínský guláš s tempehem a bramborovými rolkami / Segedin goulash with tempeh and potatoe rolls


Segedínský guláš je klasika. Samozřejmě se dá udělat i ve vegan verzi :).

Místo masa jsem použil tempeh a místo klasických knedlíků jsem si udělal bramborové rolky, což jsou klasické bramboráky jenom ve tvaru šišek.

Tohle jídlo je syté a určitě se hodí k chladným zimním večerům.

Ingredience (cca 4 porce):

- brambory (2 kg)
- kysané zelí (640 g)
- uzený tempeh (2 ks)
- zeleninový vývar (2 litry)
- paprika sladká mletá (4 polévkové lžíce)
- kmín mletý (4 polévkové lžíce)
- cibule (3 ks)
- česnek (6 stroužků)
- slunečnicový olej
- sůl
- pepř
- sojová mouka (2 polévkové lžíce)
- kukuřičný škrob (2 polévkové lžíce)
- rýžová smetana (200 ml)

Postup:

Cibuli a česnek si nakrájíme a restujeme na oleji v hrnci cca 3 minuty.
Nakrájíme si tempeh na kostičky a přidáme do hrnce. Restujeme další cca 3 minuty. Osolíme a opepříme.

Zalijeme polovinou vývaru, přidáme papriku (2 PL) a kmín (2 PL) a povaříme, dokud se vývar nezredukuje na polovinu cca 10-15 minut.

Poté přidáme kysané zelí (bez nálevu), zbytek vývaru, papriky a kmínu a vaříme dalších cca 15-20 minut.

Brambory si oloupeme a nastrouháme najemno. Dochutíme solí a strouhaným česnekem (3 stroužky), vytvarujeme šišky a smažíme na oleji cca 2 minuty z každé strany.

Nakonec do guláše přidáme smetanu a jíšku, kterou si uděláme ze sojové mouky a škrobu orestovaných na oleji.

Necháme provařit dalších 10-15 minut a můžeme servírovat.

Dobrou chuť :)


Segedin goulash is classic. Of course it can be made in vegan version :).
I used tempeh instead of meat and instead of classic dumplings used potatoe rolls, which are potatoe pan cakes only in rolls shape.

This meal is rich and it fits definitely to the cold winter evenings.

Ingredients (cca 4 portions):

- potatoes (2 kilos)
- sauerkraut (pickled cabbage, 640 g)
- smoked tempeh (2 pcs)
- veggie broth (2 l)
- sweet paprika powder (4 tbsp)
- ground cumin (4 tbsp)
- onion (3 pcs)
- garlic (6 cloves)
- sunflower oil
- salt
- pepper
- soy flour (2 tbsp)
- corn starch (2 tbsp)
- rice cream (200 g)

Process:

Chop onion and garlic and sear them on oil in the pot for cca 3 minutes.
Slice tempeh for cubes and add into pot. Sear another 3 minutes. Season with salt and pepper.

Pour half of broth, add paprika (2 tbsp), cumin (2 tbsp) and boil for cca 10-15 minutes till broth reduces to half.

Then add sauerkraut without liquid, rest of broth, paprika and cumin and boil another cca 15-20 minutes.

Peel potatoes and grate them finely. Season with salt and garlic (3 cloves), shape them into rolls and fry on oil for cca 2 minutes from each side.

In the end add cream and roux, which make from soy flour and corn starch seared on oil.

Boil for another 10-15 minutes and you can serve.

Bon appetite :)



Žádné komentáře:

Okomentovat